Súgó

Be- és kijelentkezés

Miután befejezted a regisztrációs folyamatot, be tudsz majd jelentkezni az oldalra. Ezután kiválaszthatod, hogy mindig bejelentkezve akarsz-e lenni vagy kijelentkezel a látogatásod végén.

  1. Bejelentkezés
    1. A bejelentkező képernyő
    2. A gyors bejelentkezés
  2. Kijelentkezés

Bejelentkezés

Valószínűleg újonnan regisztráltál vagy már kijelentkeztél előző látogatásod oda, így lehetőséged van a bejelentkező képernyő vagy a gyors bejelentkezés közötti választársa.

A bejelentkező képernyő

Mivel ez a képernyő (a főmenü Bejelentkezés linkjére kattintva) normális esetben nem csak regisztráció után jelenik meg, hanem akkor is, ha egy 'csak tagok' számára elérhető fórumba próbálsz belépni, ezért először erről ejtünk pár szót:

A Felhasználónév és Jelszó mezők önmagukért beszélnek, a Bejelentkezve marad mező egyszerűen a percek számát jelenti, amíg a cookie bejelentkezve tart. Nem célszerű hosszú időre belépni, ha másokkal is megosztod a számítógépet és esetleg elfelejtesz kijelentkezni, ugyanakkor érdemes a Jegyezzen meg opciót bekapcsolni, ha senki más nem fér hozzá a számítógépedhez.

A gyors bejelentkezés

Habár sok más fórum rendelkezik gyors bejelentkezéssel, hogy lehetővé tegye a bejelentkezést bármely képernyőről, de annak pozíciója fórumról fórumra változhat. Például az alapértelmezett SMF sablonban ez egy összezárható rész a fórum tetején, ugyanakkor a régi YaBB SE fórumon alapuló sablonokban általában alul található. Ha nem látod és nincs is összezárva, akkor vagy nincs bekapcsolva (ebben az esetben továbbra is elérheted a bejelentkezés képernyőt a főmenüből) vagy már be vagy jelentkezve (ez esetben a menü a Kijelentkezés linket tartalmazza a Bejelentkezés helyett!).


Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát

A gyors bejelentkezés használatához írd be a felhasználóneved és jelszavad, válaszd ki a legördülő menüből a munkamenet hosszát és kattints a Bejelentkezés gombra. Kérlek vedd figyelembe hogy a Mindig, csakúgy mint a Bejelentkezve marad egyszerűen azt jelenti, hogy egészen addig maradsz bejelentkezve, amíg egyszer a kijelentkezést nem választod, és nem azt, hogy mindig elérhetőnek kell lenned egész idő alatt!

Kijelentkezés

Miután befejezted a fórum böngészését, dönthetsz a kijelentkezés mellett. Talán valaki mással osztottad meg a munkaállomást, ebben az esetben bejelentkezve maradni nem célszerű. Tehát válaszd a Kijelentkezés opciót a főmenüből és a fórum kijelentkeztet téged, ezzel azonnali vendéggé tesz, kitörli a neved az online felhasználók listájából és védi a fórum azonosítód egészen addig, amíg újra be nem jelentkezel.